Yvision.kzYvision.kz
kk
Екпiн
Екпiн
Екпiн
431 постов3 подписчика
Дарынды жастар мен замандастарымыздың өмірлік тәжірибесі, мақсаттары, ойы, ұстанған қағидалары жайында сөз етеді. Фоторепортаж, шолу, тарихи маңыздылығы бар материалдармен бөліседі.
10
09:57, 07 ноября 2012

Жексенбілік дастархан: Sushi step by step

Blog post image

Су́ши (жап. すし,寿司, 壽司, 鮨, 鮓, 寿斗, 寿し Су́си ағылш. sushi'); ХФА: [sɯɕi] — жапондардың дәстүрлі тағамы, күріш, уксус дәмдеуіші мен түрлі теңіз өнімдерінен жасалынады. 1980 жылдардан бастап суши әлемге кең таныла бастады. Бүгінде суши көпшіліктің сүйікті тағамына да айналды. Ал оны артық шығын шығарып ресторанда емес, үйде де тамсанып жеуге болады. Сонымен, бүгін біз сушидің екі түрін: филадельфия және унаги маки жасаймыз.

Blog post image

Ол үшін бізге 400-500 г. күріш, 300-400 г. қызыл балық, арнайы филадельфия ірімшігі, соя, 1 қияр, 100 г. арнайы уксус, нори, жарты шай қасық қант, қызыл уылдырық керек.

Blog post image

Алдымен күрішті суға салып пісіреміз, күрішті пісірудің арнайы әдісі бар. Ол үшін күрішті 5-6 рет жақсылап жуып алу керек. Одан соң күрішті ыдысқа салып 3-4 см. асатындай су құйып қайнатамыз. Алғашында қатты отқа бір бұрқ етіп қайнатып, сәлден соң астын қатты басып қою керек. Күріш піскен соң, оны суытамыз. Күрішіміз суығанша, уксусқа қант қосып еземіз.

Blog post image

Дайын болғанда суыған күрішімізге құйып араластырамыз. Күріштің дәмін бір тексеріп алу керек. Уксус дәмі аздау болса, үстінен құямыз. Осымен күрішіміз дайын.

Blog post image

Енді ағаш төсегішін целлофанмен қаптаймыз (болашақта бірнеше мәрте пайдалану үшін). Бір нори жапырағын аламыз.

Blog post image

Оны екіге бөліп аламыз

.

Blog post image

Енді оның үстіне күрішімізді қаптаймыз.

Blog post image

Күріш жақсылап жабысуы керек. Енді оның ортасына қызыл балық, қияр үзінділері мен кішкене қызыл уылдырық қосамыз.

Blog post image

Болды, енді жақсылап аударамыз.

Blog post image

Blog post image

Енді филадельфия жасау үшін тағы да нориге жақсылап күрішті жаямыз.

Blog post image

Оны аударып, үстіне ірімшік саламыз.

Blog post image

Blog post image

Қызыл уылдырық.

Blog post image

Енді бұдан ролл жасаймыз.

Blog post image

Бізде мынадай ролл пайда болады, оның үстіне тілімдеп қызыл балықты орналастырамыз.

Blog post image

Blog post image

Бұл ұзын роллдарды өткір пышақты суға малып отырып, кішкентай төртбұрыштарға бөлеміз. Сонымен біздің сушиларымыз дайын. Астарыңыз дәмді болсын!

Blog post image

Асханада болған Баян Берекетқызы

10
3143
2