Yvision.kzYvision.kz
kk
Екпiн
Екпiн
Екпiн
431 постов3 подписчика
Дарынды жастар мен замандастарымыздың өмірлік тәжірибесі, мақсаттары, ойы, ұстанған қағидалары жайында сөз етеді. Фоторепортаж, шолу, тарихи маңыздылығы бар материалдармен бөліседі.
2
16:45, 24 октября 2012

Шоколад құймақтары

Достар, алдарыңызда жаңа айдар. Жексенбі күндері "Екпін" аспаздыққа арналған жазбаларды ұсынады. Қарап отырсаңыз, қиын ештеңесі жоқ, демалыста бос уақытыңыз болса, жасап көріңіз.

Blog post image

Blog post image

Қандай да бір тағам дайындамас бұрын, оның шыққан тарихын, аталудың сырын біліп алу қызық болар. Құймақтар енемес оладьи – жұмыртқа мен ұнның негізінде, су немесе айран араластырылып қуырылатын тағамның түрі. Орыс оладьиі, француз оладьиі, т.б. түрлері бар. «Оладьи» сөзінің түбірі «олеум», яғни «май» сөзінен шыққан деген болжам бар. Сондай-ақ орыстар «Оладьи» сөзін махаббат пен сұлулық құдайы Ладаның атымен байланыстырады. Біз бұл қарапайым тағамға біраз ерекшелік қосып, дайындап көрейік.

Ол үшін бізге не қажет:

Ұн – 300 г.

Лимон шырыны – 5 мл.

Қант – 60 г.

Жұмыртқа – 1

Сода – 2 г.

Айран- 400 мл.

Какао ұнтағы – 40 г.

Күнбағыс майы – 60 мл.

Алдымен лимон шырынын, қант пен жұмыртқаны жақсылап араластырып аламыз.

Blog post image

Одан соң оған ұн, сода мен какао ұнтағын және соңынан айранды қосамыз.

Blog post image

Ұн қосылғаннан кейін жақсылап араластырып отыруды ұмытпаймыз.

Blog post image

Blog post image

Blog post image

Дайындағанымыз қою болуы керек.

Blog post image

Тұрғызбай, тез қуыруға кірісеміз. Алдымен майды қыздырып алып, құймақты екі жағынан да жақсылап қыздырып қуырамыз.

Blog post image

Blog post image

Асыңыз дәмді болсын!

Ескерту: бұл тағамға тәттірек какао таңдаған жөн.

__________________________________________________________________________

Сіздермен бірге асханада болған Айжан Карибаева

2